lauantai 11. lokakuuta 2014

ENERGIAA SYKSYYN!

Monilla on näin syksyn ja pimeyden tullessa tosi väsynyt olo, ehkä joskus jopa vähän masentunutkin. Mä ennen vihasin syksyä, mutta iän myötä oon oppinut jotenkin pitämään siitä aina vaan enemmän. Tosin silloin kun pyöräilee kouluun jääkylmässä vastatuulessa sateen ropistessa niskaan niin mieli saattaa hetkellisesti muuttua, mutta muuten mä tykkään syksystä hirveesti! Kaikki ne värit, raikas ilma, kaunis luonto ja villasukat ja kynttilät kuuluu vahvasti syksyyn. Aattelin kuitenkin jakaa omia vinkkejäni niille, jotka potee tätä syksyn masennusta tai eivät tykkää syksystä ollenkaan, jotta tästäkin vuodenajasta voitais löytää niitä positiivisiakin puolia. IMG_0745 Niinkun äskön jo mainitsinkin, musta luonto on tosi kaunis tähän aikaan vuodesta, vai mitä ootte mieltä? Sitä paitsi, kun aamulla pyöräilee kouluun tai käppäilee ulkona on paljon virkeämpi sen jälkeen. Aamu lähtee paljon paremmin käyntiin kun saa polkea raikkaassa ilmassa ja kauniissa luonnossa heräten kunnolla tulevaan päivään. Jos olet kuitenkin sitä tyyppiä, joka kävelee silmät maata pitkin laahaten, niin kannatan nostamaan hieman päätäsi ja katsella ympärillesi, miten kaunista luonto vielä tähän aikaan vuodesta on. Kun isket kuulokkeet päähän ja laitat lempimusiikkisi soimaan, huomaat pian miten rauhottavaa pieni lenkki voikin olla.10780589535_b158155621_c Nyt kun päivät on lyhyempiä ja aamut on varsin pimeitä, monille iskee se kuuluisa syksyn kaamos. Väsyttää, väsyttää ja kokoajan vaan väsyttää. Siihen on vain yksi helppo vastaus, nuku! Syksyn tullessa tarvitaan enemmän lepoa, joten mene edes hieman aikaisemmin nukkumaan, niin heräät seuraavana aamuna edes vähän virkeämpänä. Muutenkaan 15 minuutin voimapäikkärit ei ole ollenkaan pahasta. Musta ainakin on todella tärkeetä levätä kunnolla, sillä liikun niin paljon että nopeasti voimat menisi enkä palautuisikaan kunnolla. Se näkyisi koulussa, urheilussa ja muutenkin mielialassa. Nukkuminen on erittäin tärkeää jaksamisen kannalta, eikä sitä kannata missään nimessä laiminlyödä.IMG_5263 Mulle päivässä välttämättömiä pelastajia on aamukahvi ja iltatee. Aamulla kun oikein väsyttää, juon kuuman kahvin ennen kouluun lähtemistä. Jos jostain syystä ei tee mieli juoda tai on kiire, keitän koulussa kahvia. Se herättää mut sikeästäkin horroksesta ja oon huomannut, että mulle iskee ihan kauhea päänsärky aina välillä jollen oo juonut aamukahvia ja se ei oo mukavaa. Illalla taas ennen nukkumaanmenoa juon iltateen, sillä sen jälkeen nukahan todella hyvin. En tiiä että liittyykö se jotenkin siihen ajatukseen vai mihin, mutta se toimii mulla vähän samallailla ku jollain unilääkkeet, etenkin vaniljatee, jonka jälkeen mä nukahan melkeimpä heti.
Tykkään välillä juoda myös kofeiinisia vitamiinijuomia, joista saan energiaa ja potkua päivään, varsinkin ennen treenejä! Plussana vielä maistuu niin hyvälle, että vie herkkunälänkin mennessään.
IMG_8161 En selviäisi päivistä myöskään ilman terveellistä ja puhdasta ruokaa, se on mulle todella tärkeä asia josta nautin sekä saan energiaa. Herkuttelua ei kuitenkaan pidä kokonaan unohtaa! Uskon ja väitän, että kun lisäät marjoja ja hedelmiä kohtuudella ruokavalioosi, kuituja ja hyviä proteiineja, syöt 5-6 sopivan kokoista ateriaa pitkin päivää, jaksat paljon paremmin kuin mättämällä roskaruokaa tai näännyttämällä itseäsi. Sen näkee ulospäin miten kehoansa kohtelee.IMG_3720 Liikunta, se parhain mahdollinen keino saada lisää energiaa päivään. Ja ei, en tarkota että kenenkään pitäisi hampaat irvessä raahautua salille tai lenkkipolulle vaan että liikkuu siten mikä tuntuu hyvältä ja mistä nauttii. Oli se sitten koiran kanssa lenkkeilyä, vesijuoksua, pallopelejä, ryhmäliikuntatunteja tai hyötyliikuntaa. Kun löytää sen oman mieluisan tavan liikkua, niin siitä saa sitä oikeanlaista positiivista energiaa jonka avulla jaksaa päivästä toiseen. Jos et saa itseäsi millään liikkeelle, sovi kaverisi kanssa tekevänne jotain yhdessä ja sopikaa aika niin saatatte löytää jopa uuden liikuntalajin!

Siinä oli osa mun tavoista saada energiaa tällasena pimeenä vuodenaikana. Toivottavasti oli edes jotain pientä apua jollekkin, joka kokee tän syksyn masentavaksi, kaikki riippuu omasta asenteestasi! Tällä hetkellä istuskelen viltin alla kahvikuppi kädessä kirjottamassa tätä loppuun kun kaks innokasta fifa'15 pelaajaa huutaa tossa vieressä, haha. Huomenna aamu kuudelta herätys ja vesijuoksemaan sekä inbody-mittaukseen, jaiks! Mielenkiinnolla halutaan tietää että miten kroppa on muuttunut viimeisen vuoden aikana. Nyt kuitenkin jätän tän koneen sivumpaan ja nappaan noi karkit mukaan jotka oottelee tossa vieressä. Mukavaa viikonloppua kaikille, muistakaa rentoutua! :-)

29 kommenttia:

  1. Olipa hieno postaus ja idea oli muutenkin tosi kiva! (: Tässä oli tosi tärkeitä ja hyviä vinkkejä, joita ei välttämättä tule aina ajatelleeksi. Tykkään sun blogista postaus postaukselta enemmän!! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiva kuulla! Yksinkertaisia mutta moni unohtaa välillä ihan perus asiat joista saisi paljon enemmän energiaa päiviin. Mukavaa syksyä sulle! :-)

      Poista
  2. Ihan mahtava postaus! Ja mulle on kyllä kans aamukahvi ja iltatee sellaisia henkireikiä, joita ilman ei vaan pärjää :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon. :-) ja niimpä, ne on päivän pelastajia!

      Poista
  3. Mitä objektiivia oot käyttäny tossa tokassa kuvassa? Tosi kiva postaus muutenki:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon käyttänyt näissä kaikissa sitä canonin 50mm objektiivia. Kiitos! :-)

      Poista
  4. Ihana postaus, sai tosi hyvälle mielelle :) suuntaankin nyt tonne raikkaaseen syysaamuun ja salille lempparitunnille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itekkin tulin just aamu-uinnilta, se piristää kummasti! Kiitos paljon. :>

      Poista
  5. Todella inspiroivaa tekstiä ja pelkkä tän postauksen lukeminen toi otsikkoa mukaillen kivasti energiaa syyspäivään. Oot taitava kirjoittaa ja sulla on ihailtavan positiivinen asenne, tykkäsin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä että auttoi, se oli tarkoituksena! ja tosi kiva kuulla, hyvää syksyä sulle. :-)

      Poista
    2. Hyvää syksyä sullekin! :-)

      Poista
  6. Tosi ihanasti kirjotat!! Sait lukijan! :)


    http://melidas.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  7. Wow sulla on upea blogi! Hyvänlaatusia kuvia ja ihana positiivinen asenne elämään. :)

    VastaaPoista
  8. Mitä mieltä oot Fanni S:stä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollut yksi mun tärkeimmistä kavereista, ihana ja hauska ihminen. :-)

      Poista
  9. Miks et aloita tekemään youtube videoita ? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei sitä koskaan tiiä jos vaikka alkaisinkin! ;-)

      Poista
  10. ei vitsi postaisit useemmin :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeps, tää postaaminen on ihan surkeessa jamassa :-D

      Poista
  11. oletko lopettanu bloggaamisen ;( miksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No en nyt ihan niinkään, en raaski poistaa tätä mutta kieltämättä postaukset jäänyt vähän taaemmalle. Ehkä mä vielä ryhdistäydyn!

      Poista
  12. aattelitko postaa enää????toivottavasti

    VastaaPoista
  13. I love to hear that, thanks! :>

    VastaaPoista
  14. Hah ^^ Samaa tulin kyselemään, tosin astetta ystävällisempään sävyyn! :)
    Tää on yks mun suosikkiblogeista ja kovasti jo odotellan koska uusia postauksia taas alkaa tupsahtelemaan! ♥ Tai jotain inffoa mihin oot kadonnu :-)

    ❤:llä Henna/HENNAM.

    VastaaPoista